Er zijn veel tips en tricks beschikbaar in kookboeken om voedsel zo lang mogelijk te bewaren. In dit artikel zetten we onze 4 favoriete kookboeken op een rijtje, met links waar je ze kan aanschaffen.

Fermenteren

Fermenteren kookboekDit boek van Fern Green is een overzichtelijk kookboek over het fermenteren van groenten en fruit. Er staan 63 recepten in om zelf thuis aan de slag te gaan met fermenteren. Fern helpt je om aan de slag te gaan met het maken van kombucha en kefir, maar ook zuurkool, salsa, knoflook en desem. Bij elk recept staat een korte uitleg over de voordelen voor je gezondheid en een duidelijke foto van de ingrediënten die je nodig hebt. Aanrader!

Jam, gelei, confituur

Dit boek van Janine Bruinooge gaat over het verwerken van seizoensfruit- en groenten in jam, compote, chutney, gelei en siroop. Het boek bevat 40 vegetarische en veganistische recepten. Dit kookboek is dus erg handig om in huis te hebben om een overvloed aan fruit en groenten te verwerken in lekkere recepten. Er staan klassiekers in maar ook spannende combinaties. Bovendien zijn er 4 recepten in verwerkt van 4 verschillende conservenmakers.

Koken met kinderen – van over de hele wereld

Koken met kinderenDit boek van De Kookhoek gaat niet specifiek over het bewaren van voedsel, zoals bovenstaande boeken. Dit kookboek neemt kinderen mee in gerechten van over de hele wereld. Dit is een leuk en leerzaam boek met makkelijke gerechten. Het leert kinderen over waar ingrediënten vandaan komen en hoe bepaalde producten groeien. De recepten zijn redelijk makkelijk en je kan veelal ingrediënten gebruiken die tegen de tht datum aanzitten. En tegelijkertijd is het een leerzame ervaring voor je kind, of voor jou!

De wereld van de Happy Pear

Dit boek van de tweelingbroers Stephen en David Flynn heeft als hoofdboodschap om meer groenten te eten. Dit komt goed uit want zo kan je al je overgebleven groenten in een heerlijk, gezond recept verwerken in plaats van weggooien. Met 271 pagina’s aan recepten en informatie kan je altijd wel een manier vinden om je groenten te gebruiken. Daarnaast hebben de broers ook een Youtube kanaal waar je meer recepten kan vinden.

Deze boeken kan je natuurlijk op bol.com bestellen, maar kijk ook eens bij je lokale boekenwinkel. Deze winkels kunnen jouw aankoop en steun goed gebruiken!