Groente Bewaren

[vc_row padding=”0″][vc_column][vc_column_text]Groente maakt een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse maaltijd uit. Er wordt aangeraden om dagelijks 250 gram Groente te eten. Om tot deze dagelijkse hoeveelheid te komen kun je niet alleen bij de avondmaaltijd maar ook tijdens de lunch Groente eten. Groente bevat veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Was Groente zorgvuldig schoon onder koud, stromend water. Er zijn zeer veel verschillende soorten Groente te koop, verse, uit blik en glas of diepvries. Het is aan te raden om vooral seizoensgebonden Groente te kopen. Groente verliest na aankoop snel zijn smaak en structuur en tijdens koken, stomen of wokken redelijk wat vitamines. Daarom is het belangrijk Groente na aankoop direct te bewaren in een papieren of open zak in de groentelade van je koelkast. Voorgesneden Groente dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat gekookte of bereide Groente nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Afhankelijk van het soort Groente is het daarom belangrijk om te weten hoelang Groente houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Groente? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row padding=”0″][vc_column][mk_fancy_title color=”#e85f47″ size=”18″ txt_transform=”none” margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”center”]Groente bewaren[/mk_fancy_title][mk_table]

Koelkast Diepvries
 Tot 2 dagen  Tot 1 jaar

[/mk_table][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwYXN5bmMlMjBzcmMlM0QlMjIlMkYlMkZwYWdlYWQyLmdvb2dsZXN5bmRpY2F0aW9uLmNvbSUyRnBhZ2VhZCUyRmpzJTJGYWRzYnlnb29nbGUuanMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlMEElM0NpbnMlMjBjbGFzcyUzRCUyMmFkc2J5Z29vZ2xlJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwc3R5bGUlM0QlMjJkaXNwbGF5JTNBYmxvY2slM0IlMjB0ZXh0LWFsaWduJTNBY2VudGVyJTNCJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1sYXlvdXQlM0QlMjJpbi1hcnRpY2xlJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1mb3JtYXQlM0QlMjJmbHVpZCUyMiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMGRhdGEtYWQtY2xpZW50JTNEJTIyY2EtcHViLTQ5OTQ3NzY1NTc5MjI2NDAlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBkYXRhLWFkLXNsb3QlM0QlMjI4MzM5MzcxMzI2JTIyJTNFJTNDJTJGaW5zJTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTI4YWRzYnlnb29nbGUlMjAlM0QlMjB3aW5kb3cuYWRzYnlnb29nbGUlMjAlN0MlN0MlMjAlNUIlNUQlMjkucHVzaCUyOCU3QiU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_js][mk_padding_divider][/vc_column][/vc_row][vc_row padding=”0″][vc_column][vc_column_text]Groente BewarenHoe kun je vaststellen of Groente niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Groente niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Groente rotte plekken heeft, beschadigd, slap, zuur of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Groente bewaren?

Groente kan, afhankelijk van het soort Groente, tot 2 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.

In de diepvries kan Groente, mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row padding=”0″][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][mk_padding_divider][mk_fancy_title color=”#e85f47″ size=”18″ font_weight=”bolder” font_style=”inhert” txt_transform=”” margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”center”]Belangrijk![/mk_fancy_title][mk_custom_list style=”f06a”]

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.

[/mk_custom_list][/vc_column][/vc_row]