In de zomer kan voedsel bewaren een stuk lastiger zijn. Het is een stuk warmer waardoor voedsel sneller bederft. Ook eten we vaker buiten de deur. We organiseren een barbecue voor een aantal vrienden, eten lekker op het terras of nemen een picknickmand mee naar een strandje. Heel gezellig en fijn dat het weer mag, maar wat doe je met al het overgebleven eten? In deze serie van drie artikelen behandelen we leuke en smaakvolle manieren om van deze restjes af te komen! 

IJsjes in de zomer zijn toch wel de ultieme verwennerij. Het is heel leuk om zelf te maken. Je kan het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Daarnaast kun je (te) rijp fruit en groenten redden van de prullenbak door dit in het ijs te verwerken. Die vervelende fruitvliegjes en het warme weer zorgen er soms nou eenmaal voor dat het fruit veel te snel bederft. Hieronder delen we 3 recepten om heerlijk ijs te maken met fruit én groenten. 

Ananas en sinaasappel sorbetijs

Een heerlijk tropisch recept dat geschikt is voor iedereen; of je nu een ijsmachine hebt of niet. 

Recept:

Bron: ​​https://www.allrecipes.com/recipe/75595/pineapple-orange-sorbet/ 

Wortel ijs

Dit is een redelijk ongewoon recept, maar wortelijs is eigenlijk heel lekker! Dit is een recept voor iedereen met een ijsmachine

Recept:

Bron: https://food52.com/recipes/81429-carrot-ice-cream 

Smoothie ijs

Dit is eigenlijk niet echt een recept, maar meer een gezonde suggestie. Je kunt namelijk ook gewoon je smoothies invriezen. Smoothies zijn sowieso een heerlijke manier om van overtollig fruit en groente af te komen, maar als je de smoothie gemiddeld 4 uur in de vriezer bewaart, heb je ook een heerlijk en gezond ijsje. Dit is dan ook een goede manier om kinderen meer groenten en fruit te laten eten. Op deze website vind je meer inspiratie voor dit soort gezonde ijsjes!