Ga terug
Print

Scones

Personen 10 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 70 gram roomboter
  • 125 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • kwart tl zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1 losgeklopt ei

Voor erbij mascarpone, dikke room, clotted cream; aardbeienjam

Bereiden

  1. Vet de bakplaat in met boter en verhit de oven tot 200 graden.

  2. Vermeng alle droge ingrediënten in een kom. Wrijf met de vingertoppen de boter er doorheen tot alles goed vermengd is en daarna de melk, ei en de vanille. Meng niet te lang omdat anders de scones niet luchtig worden. 

  3. Verdeel het mengsel in tien kleine bolletjes en leg ze op de ingevette bakplaat en bestrijk ze met wat ei of melk om ze te laten glanzen.

  4. Bak de scones 16 tot 18 minuten goudbruin.

  5. Serveer de scones warm naar eigen keuze met mascarpone, dikke room, clotted cream of aardbeienjam.

Opmerkingen

Tip: Je kunt de scones ook serveren met lavendelroom. Meng hiervoor 200 ml geklopte slagroom, 200 ml creme fraîche en een eetlepel lavendelhoning door elkaar. Serveer deze room bij de warme scones eventueel gecombineerd met de aarbeienjam.