Ga terug
Print

Hartige Aspergetaart

Ingrediƫnten

  • 500 gram asperges
  • 200 gram kleine tomaten roma of cherry
  • 1 bosje lente uitjes
  • 1 zakje saus voor asperges
  • 3 eieren
  • 100 gram belegen of oude kaas
  • 1 pakje hartige taartdeeg

Bereiden

  1. Indien ongeschild: Schil de asperges en verwijder het onderste harde gedeelte. 

  2. Voor dit gerecht heb je verder ook een ovenbakplaat nodig die je bekleedt met bakpapier.

  3. De oven dien je voor te verwarmen op 200 graden. 

  4. Kook de asperges, afhankelijk van de dikte, ca. 15 minuten en laat ze goed uitlekken.

  5. Snijd de lenteuitjes in ringen en halveer de tomaten.

  6. Maak de saus volgens aanwijzing op de verpakking. 

  7. Bedek vervolgens de, beklede, ovenplaat met de plakjes deeg. Druk de randen van het overlappende deeg goed aan en en vouw de buitenste en opstaande randen ca. 1 tot 1,5 cm om. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de hele deegbodem.

  8. Klop nu de eieren door de afgekoelde, maar nog iets warme, saus en voeg de kaas en lenteuitjes toe.

  9. Verdeel de asperges en de tomaten over de deegbodem en vervolgens de saus.

  10. Bak de taart in, de reeds voorverwarmde oven, in ca. 20 tot 25 minuten gaar.