Houdbaarheid Wijn na openen

Veel mensen drinken graag een glas Wijn, Rood, Wit of Rosé. Om optimaal van een glas Wijn te genieten is het belangrijk om te weten hoeland de Wijn houdbaar is. Dus wat is de houdbaarheid van de Wijn, Rood, Wit of Rosé? Dat hangt af van onderstaande factoren:

Houdbaarheid Wijn na openen

Buiten Koelkast (ongeopend) Koelkast (geopend)
Frisse witte wijn  maximaal 1 jaar 3 – 5 dagen
Lichte rode wijn  maximaal 1 jaar 3 – 5 dagen
Volle, houtgerijpte witte wijn  > 2 tot 4 jaar 5 – 7 dagen
Krachtige rode wijn  > 3 tot 6 jaar 3 – 5 dagen
Zoete witte wijn (dessert)  > 2 tot 10 jaar gemiddeld een maand
Mousserend  > 1 tot 15 jaar 1 – 3 jaar

Houdbaarheid WijnHoe kun je vaststellen of geopende Wijn niet meer goed is?

Na het openen is de Wijn, Rood, Wit of  Rosé 3 dagen houdbaar. Gebruik hierbij zien, ruiken en proeven. Als de kleur verandert, het niet lekker ruikt of zuur smaakt, dien je het product weg te gooien.

Hoe moet je geopende Wijn bewaren?

Geopende Wijn, Rood, Wit of Rosé kan, mits afgesloten met een kurk, 3 dagen in de koelkast bewaard blijven. Eventueel kunt u de overgebleven Wijn, Rood Wit of Rosé  in een stoofgerecht gebruiken of invriezen in een ijsblokjeslade om uw sauzen op smaak te brengen.